Rozhovor s trenérem fotbalové přípravky AKTUALIZOVÁNO FOTO

10.01.2012 19:04

Kromě mužského fotbalu po několikaleté odmlce ožil na lhotském trávníku konečně i ten mládežnický. O krátký rozhovor pro Zpravodaj jsem proto požádal trenéra přípravky Miroslava Zgarbu mladšího.

Mirku, jistě potvrdíš, že tradiční mládežnický fotbal ve Lhotě chyběl, popiš nám jeho aktuální stav po podzimní části.

Je to tak. Pro vzrůstající zájem o tuto krásnou hru, se podařilo dát dohromady dostatek dětí pro přihlá šení do soutěže okresního přeboru starší přípravky.
Starší přípravka pro sezónu 2011/12 je určena pro děti narozené v roce 2001 a mladší. V našem týmu se tak představilo několik ročníků. Bez ohledu na věk se u všech kluků i holek hned od začátku proje vilo nadšení pro hru, jak na trénincích, tak i v samotných zápasech.

Jako nováček soutěže jsme si nevedli špatně, i když výsledkově to ještě nebylo to, co si představujeme. Sehráli jsme mnoho vyrovnaných zápasů a získali celkem 7 bodů za 2 vítězství a 1 remízu.

Kolik hráčů v týmu máš na starosti a kdo ti s trénováním ještě pomáhá?

Aktuálně je registrovaných ve starší přípravce 13 dětí: Eliška Bělíčková, Jiří Černota, David Čunek, Lukáš Daněk, Petr Dušek, Filip Goláň, Jan Jančina,
Marek Navrátil, Patrik Pohořelský,Filip Trčálek, Milan Urban, Miroslav Urban, Adam Zgarba. Další 2 máme ještě na hostování z Liptálu. Tyto trénuji spolu s Martinem Vráblíkem.

Kromě toho ještě probíhají samostatné tréninky mladší přípravky dětí do cca 6 let, které má na starosti Radek Zezula. Tito nejsou zatím registrováni v žádné soutěži.



Podzim je za vámi, jak se připravujete na jarní část fotbalové sezóny?

Pro jarní část soutěže se budeme připravovat v tělocvičně ZŠ Liptál. Tréninky budou každou středu od 16.30–18.00h. Tělocvična bude k dispozici i mladší přípravce od 15.30+16.30h. V tělocvičně zůstaneme až do doby, než nám počasí dovolí návrat na trávník. Podrobnější informace dostanou včas rodiče všech hráčů.

Chtěli bychom pozvat nejen rodiče a prarodiče hrajících dětí, ale i ostatní příznivce fotbalu na jarní část soutěže. Zápasy se hrají obvykle v neděli dopoledne, většinou jako předzápasy týmu B a A.

Je skvělé, že i v dnešní uspěchané době, se najdou nadšenci, kteří se ve svém volnu věnují mládeži. Všem vám proto patří dík. Přeji tobě i tvým svěřencům do nového roku hodně zdraví a radosti z kopané.

Děkuji a na závěr bych ještě chtěl říct, že cílem na šeho klubu je i nadále rozvoj a růst žákovské a posléze i dorostenecké základny. Chceme dostat naše děti od televizorů a počítačů tam, kde jsme dětství trávili my.

Díky za rozhovor!
Text: MK
Foto: Jana Bělíčková

Zpět